Zelfde werkwijze, ander resultaat

Met mijn kennis en vaardigheden probeer ik onder meer bij te dragen aan technologie-gedreven strategieën, ambities en verandertrajecten bij grote organisaties. Centraal in mijn aanpak staan plezierige gesprekken met iedereen die er bij zo’n transformatie toe doet: directies, medewerkers, stakeholders en mensen die er op het eerste gezicht juist geen belang bij lijken te hebben.

Het leuke is dat deze werkwijze uitstekend van pas komt bij een totaal andere zakelijke activiteit: de thema-bepaling en inhoudelijke opzet van grote evenementen voor technologieleiders. Want uiteindelijk komt ook dat neer op goed luisteren wat mensen te vertellen hebben, dat vervolgens vatten in korte gespreksverslagen, om dit alles een weldoordachte plek te geven binnen het grotere, overkoepelende verhaal. Ik doe het nu al een paar jaar. Met succes.

Grondige aanpak

In de aanloop naar CIODAY2023 op 21 november hebben we dat wederom heel grondig aangepakt: eerst een uitgebreid onderzoek onder de CxO-doelgroep, waarbij met name CIO’s, CTO’s en CDO’s volop de ruimte kregen om te vertellen wat ze op zo’n dag verwachten. Op basis hiervan is heel zorgvuldig het hoofdthema bepaald en de verdeling van subonderwerpen over de dag op basis van een logische verhaallijn. Ook is een longlist van beoogde sprekers uit de doelgroep opgesteld.

Uiteindelijk in de wisselwerking met sponsors en de sprekers zelf hebben we de juiste persoon op de juiste plek in het programma geplot…

Er was ook dit jaar volop lof en er waren zeker leermomenten. Dat motiveert mij en andere betrokkenen om het een volgende keer nog beter te doen. Met meer concrete voorbeelden van successen en hindernissen, meer duiding door erkende thought leaders. Maar met onveranderd een hoofdrol voor de doelgroep zelf. Eerstvolgende opdracht: de Innovation Summit & Dinnershow op 9 april 2024 in ‘s-Hertogenbosch. Zie ik je daar?